Popas pe malul Oltetului
Amplasat într-o zonă pitorească, de o parte şi de alta a râului Olteţ, Balşul oferă perspectivele unui adevărat punct de atracţie. Monumentele sale, laice şi ecleziastice, potenţialul economic, hărnicia şi ospitalitatea locuitorilor de aici fac din Balş o localitate care nu trebuie ocolită.
            Primele atestări documentare sunt legate de epoca lui Mihai Viteazul si a căpitanilor săi, Fraţii Buzeşti. Datorită aşezării la răscrucea celor două mari târguri, Craiova şi Slatina, Balşul a devenit un loc de popas, de schimburi de produse, polarizand în jurul său toate aşezările rurale de pe valea Olteţului. Aşa se face că, în timp apar diverse edificii economice, bancare, ateliere meşteşugăreşti. Balşul devine un centru administrativ cu instiţutii corespunzătoare timpului. Industrializarea specifica deceniilor socialiste nu a distrus insa interesul pentru pastrarea si transmiterea obiseiurilor si traditiilor stramosesti.  
Imaginea – Laurentiu Toma / Sibart
Film realizat de MediaArt

Romane Iasfa (Lacrimi Romane)
'ROMANE IASFA'  „Lacrimi Romane” a avut premiera in anul 2006 în Marea Britanie.  Filmul reface în 52 minute, pe baza marturiilor supravietuitorilor, deportarea romilor in Transnistria.  "Iasfa Romane" – este un documentar regizat de Luminita Cioaba, la care s-a lucrat timp de un an, filmadu-se peste 90 de ore de material brut.  Coloana sonora este reprezentata de Balada lui Ciprian Porumbescu, in interpretarea lui Ion Voicu, iar comentariul ii apartine lui Florian Pittis. Imaginea – Laurentiu Toma / Sibart

Muzeul National Brukenthal – Palatul Brukenthal
(25 min, 2007)
Palatul Brukenthal, unul dintre cele mai însemnate monumente în stil baroc din România adaposteste cel mai vechi muzeu de arta din tara. Colectiile sale constituie un prestigios patrimoniu cultural, punct de maxima atractie in oferta culturala nationala.

Muzeul National Brukenthal – Muzeul de Istorie a Farmaciei
(15 min, 2006)
Muzeul de Istorie a Farmaciei reprezinta prin profilul sau o raritate in peisajul muzeografic national.
Infiintarea la Sibiu a unui muzeu de istorie a farmaciei nu este intamplatoare. La aceasta initiativa au concurat in principal doua motive: faptul ca in acest oras a functionat prima farmacie atestata documentar pe teritoriul tarii nostre in anul 1494 precum si bogata traditie a activitatii farmaceutice in aceasta zona.

Muzeul National Brukenthal – Biblioteca Brukenthal
(15 min, 2006)
Într-un Sibiu în care parcelarea locurilor de casă  se încheiase încă din 1475, baronul von Brukenthal, un om al Luminilor, şi-a propus să aleagă un spaţiu al propriului palat care să nu fie măsurat ca suprafaţă, ci admirat ca bogăţie spirituală - Biblioteca; în mijlocul zidurilor ori în spatele acestora, o grădină a spiritului, a Cărţii.

Dumnezeu nu uita copiii
(35 min, 2006)
Un film despre copiii deznadajduiti care si-au gasit salvarea in activitatea lui Pater Don Demidoff. Cincu si Iacobeni sunt doua localitati unde cei mici, abandonati de propriile familii, au gasit un altfel de Acasa.

Cisnadie/Heltau
(30 min, 2004)
Amplasat in imediata apropiere a Sibiului, la poalele Muntilor Cindrel, orasul Cisnadie, alta data un renumit centru manufacturier si apoi industrial, incearca, dupa 1989, sa isi gaseasca drumul spre viitor.

Tribuna – 120 ani
(40 min, 2004)
Film dedicat implinirii a 120 de ani de la aparitia primului numar al ziarului Tribuna, condus la inceputurile sale de I. Slavici. Parcurgerea celor 120 de ani este de fapt o incursiune in istoria framantata a ultimului secol.

Scandia 80
(90 min, 2003)
Etapele evolutive ale secolului XX se regasesc in arhivele si memoria celor care au construit prestigiul uneia dintre cele mai mari intreprinderi din Romania. O analiza atenta va putea surprinde in istoria fabricii adevarata istorie economica a Romaniei, din primul deceniu al secolului XX pana astazi.

Mohu – Istorie si traditii
(90 min, 2003 )
Film monografic al satului Mohu, o localitate care desi este aflata in imediata apropiere a zonei urbane, conserva inca obiceiuri si traditii ancestrale.

Bogatii de altadata
(10 min, 2002)
Istoria unui sat din judetul Brasov, vazuta prin intermediul bisericilor sale. Granari, un sat multietnic si multiconfesional, perceput secole intregi ca un model de toleranta si prosperitate, ajunge dupa 45 de ani de comunist o localitate pentru care nici speranta nu mai exista. Amintirile de altadata dainuie inca in memoria putinilor locuitori care s-au incapatanat sa traiasca aici. 
*Inchiriem aparatura video si de proiectie.
Copyright © 2007 SibArt. All Right Reserved. Design by PickArt